Onsortir
 
 
 
 
Comarques   
Municipis   

Tot el territori > Atles virtual > Els indians

AFEGEIX UN NOU PUNT D'INTERÈS
 
 
Parc Samà, Cambrils
Per: mataruca
 
  • Actualment 75/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 1

El Parc Samà es troba entre els termes de Cambrils i Montbrió del Camp, a 90 m sobre el nivell del mar, a 5 m de la costa i entre les rieres d'Alforja i Riudecanyes.

El realitzador i promotor del parc fou Salvador Samà i Torrens, Marqués de Marianao. El parc conserva aquest sabor romàntic de les darreries de l'època colonial, ja que el marquès era successor d'una família establerta a Cuba, i va voler traslladar al Baix Camp, l'ambient exòtic de la perduda colònia. Per això va encarregar el projecte del jardí a Josep Fontserè i Mestre, autor del Parc de la Ciutadella i del qual Gaudí fou ajudant.

El traçat del Parc Samà obeeix a una composició per eixos, ordenats per camins, amb arbres arrenglerats als costats, o per espais oberts entre elements arquitectònics importants.

La casa i el Llac-Estany són els centres de gravetat del conjunt del parc que té 14; els segueixen en importància la Torre Angulo i la Cascada.

El Llac, amb el seu canal i Cascada, forma el centre més atractiu del Parc. Hi ha 3 illes, enllaçades per ponts fets amb ciment imitant troncs de fusta. A l'illa central, hi sobresurt una muntanya de singular bellesa, construïda amb grosses rocalles que en el seu interior formen una gruta amb embarcador. I un mirador amb un templet remata el conjunt.

El canal dóna a una original cascada que proveeix d'aigua tot el llac.

El Parc és obert a les visites del públic malgrat que podem dir que caldria millorar-ne la conservació.

 
1