Onsortir
 
 
 
 
Comarques   
Municipis   

Tot el territori > Atles virtual > Parcs i jardins

AFEGEIX UN NOU PUNT D'INTERÈS
 
 
El Parc del Laberint
Per: nuvalls
 
  • Actualment 75/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 2

El parc del Laberint d'Horta, també anomenat jardins del Laberint d'Horta, és un jardí històric al districte Horta-Guinardó de Barcelona i el més antic que es conserva a la ciutat. Ubicat a l'antiga finca de la família Desvalls a la vora de la serra de Collserola, el parc inclou un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX.

Les obres van començar a l'any 1791 quan Joan Antoni Desvalls i d'Ardena va crear el disseny d'un jardí neoclàssic en col·laboració amb l'arquitecte italià Domenico Bagutti. L'execució es va fer a càrrec dels mestres d'obres Jaume i Andreu Valls i del jardiner francès Joseph Delvalet. A mitjans del segle XIX els descendents del marquès van ampliar el parc sota la direcció de l'arquitecte Elies Rogent pel costat del torrent d'en Pallós amb un jardí romàntic amb parterres, placetes, grans arbres i una cascada. A més van afegir al jardí neoclàssic un canal d'aigua entre la terrassa superior i la terrassa intermèdia. El 1880 es va crear un jardí domèstic al costat del palau Desvalls.

Els templets de la terrassa intermitja van ser escollits per Joan Maragall per fer-hi representacions de teatre clàssic. El 10 d'octubre de 1989 s'hi va estrenar la tragèdia Ifigènia a Tàurida de Goethe traduïda per Maragall i dirigida per Adrià Gual. També Jorge Luis Borges fa referència al parc a «El jardín de los senderos que se bifurcan». Avui el parc és un jardí-museu que es pot visitar.

 
1