Onsortir
 
 
 
 
Comarques   
Municipis   

Tot el territori > Atles virtual > Vi

AFEGEIX UN NOU PUNT D'INTERÈS
 
 
Celler Comalats
Per: mariajosep
 
 • Actualment 125/5 estrelles.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 Votacions: 7

 

El vi, cabernet sauvignon, Comalats compta amb la qualificació de vi ecològic del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

 

Tota la vinya es conrea ecològicament i l’elaboració del vi es du a terme de forma tradicional en un celler situat al costat de les vinyes. El procés de maceració i fermentació del vi es fa fins de tines d’acer inoxidable i a temperatura controlada. La criança i envelliment es produeix en un celler de casa en barriques bordeleses de roure americà i francès i s’embotella al mateix celler.

 

El vi Comalats, és l’únic que es produeix a la comarca de la Segarra, concretament a l’Ametlla de Segarra,  compta amb la Denominació d’Origen Costers del Segre i a obtingut medalla de  plata a la Fira BioFacch de Nuremberg 2006, fira líder mundial en productes ecològic i medalla de plata al Concurso Nacional de Vinos Premios Mezquita 2009.

 

 

Per més informació:

www.comalats.cat

 
Casa Pardet
 
 • Actualment 105/5 estrelles.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 Votacions: 5

Empresa familiar dedicada a l' elaboracio ecologica i biodinamica de raïm, most, vins i vinagres.

 
CADAC
 
 • Actualment 100/5 estrelles.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 Votacions: 2

SITUACIÓ

L’any 2000 la família Martín Faixó, propietaris del restaurant Can Rafa de Cadaqués,  va comprar un terreny dins el parc natural de Cap de Creus, a la comarca de l’Alt Empordà, amb l’objectiu d’iniciar un nou projecte: la recuperació de la vinya en aquesta zona. La finca de 50ha de superfície, coneguda amb el nom d’Es Surés, ja havia estat cultivada pels avis de la família, l’avi Pere i l’avi Meliton. D’aquesta manera, en Rafa i la Carmen, juntament amb els seus fills Ester, Georgina i Rafel, van apostar per continuar la tradició familiar.

 

PLANTACIÓ

El terreny destinat a la vinya, format de pissarra i llicorella, presenta un microclima molt característic: vent de tramuntana, influència de la mar d’Amunt i mar d’Avall i temperatures moderades.

 

Abans de plantar es va haver de desbrossar i triturar pedres fins a una profunditat de 70cm. Una vegada condicionat el terreny, l’any 2001 es van plantar 6ha amb les varietats de Cabernet Sauvignon, Merlot, Garnatxa negra i Moscat d’Alexandria. La primera collita es va fer el 2004. L’any següent, al 2005, es va ampliar la plantació amb 4ha més, engrandint el camp de Merlot i incorporant el Picapoll, una varietat blanca conreada antigament a Cadaqués.  

 

PRODUCCIÓ

La rocositat del sòl comporta una producció vitivinícola molt limitada, però d’una qualitat altíssima. S’obtenen:

 

- 6.000 ampolles de Cadac, elaborat a partir de Cabernet Sauvignon i Garnatxa negra, amb 12 mesos en barrica de roure Aliè francès i 12 mesos d’envelliment en ampolla.

- 9.000 ampolles de Perafita, cupatge de Garnatxa negra, Merlot i Cabernet Sauvignon, amb 8 mesos en barrica de roure Aliè francès.

- 3.500 ampolles de Perafita Picapoll (vi blanc, varietat autòctona de la zona).

- 2.000 ampolles de Perafita Garnatxa dolça

- 1.000 ampolles de Perafita Moscatell.

 

RECONEIXEMENTS

El Concurs de Vins i Caves de Catalunya, Girovi'08, guardona cada any els millors vins i caves procedents de totes les denominacions d'origen de Catalunya. En la tretzena edició, d’entre les 200 referències participants, el Cadac 2005 va obtenir la Medalla d’Or de Catalunya i la Fulla d’or de Girona.

L'acte, organitzat per l'Escola de Tastavins del Gironès i Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, amb la col·laboració de l'Institut Català del Suro i el suport de l'Associació Catalana de Sommeliers, celebrat al Casino de Girona va comptar amb la participació d'uns 200 tastadors experts, exalumnes de l'Escola de Tastavins del Gironès, enòlegs, sommeliers, professors i alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona, elaboradors de vi i cava, comerciants i restauradors. Aquests van tastar a cegues les mostres participants i van determinar els vins i caves guardonats en cadascuna de les categories.

 

El vi Cadac i el Perafita estan presents en molts restaurants de prestigi, com ara el Bulli (Roses), el Celler de Can Roca (Girona), Ca l’Enric (La Vall de Bianya), Ca l’Isidre (Barcelona), Les 7 portes (Barcelona), El Racó d’en Freixa (Barcelona), entre d’altres.

 

EL NEGOCI CREIX

L’any 2003 la família Martín Faixó va adquirir el mas de Sa Perafita, una casa de 1.300 m2 datada al segle XIV i actualment habilitada com a celler i sala de banquets, amb capacitat per a 300 persones.

 

VISITES AL CELLER

 

El celler disposa de sales d’elaboració de criança, d’envelliment en ampolla, d’exposició i de cata. Durant l’estiu està obert al públic de les 11 a les 20 hores.

 

DISTRIBUÏDORS

A Girona

▪ Set de Vins:

 

A Barcelona

▪ Celler de Gelida:

▪ Enovins:

 

A Vic

▪ Celler d’aromes:

 

Per a més informació, poden consultar la nostra pàgina web www.cellermartinfaixo.com o contactar amb el  telèfon (Restaurant Can Rafa).

 

 
Denominació d'Origen Pla de Bages
 
 • Actualment 25/5 estrelles.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 Votacions: 2


La plantació de noves varietats de ceps reconegudes mundialment combinades amb les varietats tradicionals de la regió, que mantenen la seva presència i marquen la continuïtat i la tradició, donen com a resultat uns vins d'una singular personalitat
Les varietats més cultivades són Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sumoll pels vins negres, i Macabeu, Chardonnay i Picapoll pels blancs, sent aquesta última una varietat autòctona de la comarca que proporciona vins afruitats amb bon aroma, esplèndida textura i personalitat.
En menor extensió també es cultiven Pinot Noir, Garnatxa, Malbec, Sauvignon i Syrah.

Actualment, un total d'onze cellers formen part de la Denominació d'Origen Pla de Bages.


Per a informació:

Casa de la Culla
C/ de la Culla, s/n
08240 Manresa
Tel. i Fax:

www.dopladebages.com

 
1