Onsortir
 
 
 
 
Comarques   
Municipis   

Tot el territori > Atles virtual > Àrees de lleure

AFEGEIX UN NOU PUNT D'INTERÈS
 
 
Món Sant Benet
 
  • Actualment 100/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 1

Món Sant Benet s’ha plantejat com la suma i la integració de diversos projectes Singulars que configurin una proposta atractiva i pensada per a tots els públics. Uns projectes que s’enriqueixen amb la diversitat de propostes que s’hi portaran a terme. L’objectiu d’aquest nou disseny, nou a Catalunya si el comparem amb altres entorns monumentals, és integrar d’una manera harmònica diversos usos i projectes per configurar una proposta atractiva i pensada per a diversos públics i motivacions (el públic familiar, empresarial, escolar, els grups organitzats de motivació cultural, etc.).

D’un monestir a un conjunt cultural i turístic
Era l’any 2000 quan Caixa Manresa va adquirir el monestir de Sant Benet, fundat el segle X per un matrimoni de nobles, Sal·la i la seva esposa Ricardis, amb la voluntat de convertir aquest conjunt monumental en una destinació turística important, alhora que en un agosarat projecte educatiu i cultural.
Poc després de l’adquisició del conjunt, l’any 2000, es van iniciar la redacció dels projectes per a la seva recuperació. La tasca dels arquitectes responsables de la restauració i adequació del monestir, Francisco Javier Asarta i Josep Maria Esquius ha consistit a restaurar-lo per dedicar-lo a espai museïtzat (en les estances de major valor històric i arquitectònic, bàsicament la meitat est del monestir) i, d’altra banda, a espais per a congressos i convencions.
Món Sant Benet s’ha pensat amb la idea que revitalitzi i doni més dinamisme a la Catalunya central, una àrea geogràfica mancada d’aquest tipus d’equipaments i amb un potencial cultural i turístic molt important i, fins ara, poc posat en valor. D’aquesta manera, Caixa Manresa fa un important esforç per contribuir a la potenciació del turisme d’interior i a convertir el Bages i la Catalunya central en una important destinació turística.

Per a informació:

Món Sant Benet


Camí de Sant Benet, s/n


Telèfon d’informació i reserves:


www.monstbenet.com
 
1