Tot el territori > Atles virtual > Locals de renom
La bona taula de La Redolta és el millor complement per una pausada visita a Florejacs. Després d'enriquir l'esperit amb la visita als castells de Florejacs i de Les Sitges i de donar una tranquila volta pels encontorns d'aquest enclau de la Segarra, res com asseure'ns a La Redolta i gaudir de la seva cuina. Pollastre amb llagostins, bacallà a la mel, cargols, salmó marinat, cassola del tros, carpaccio de bacallà o arròs de secà, maridat amb algun vi dels Costers del Segre i conclòs amb algun dels seus magnífics postres casolans arrodoneixen una jornada memorable. Si teniu ganes de noves sensacions, descalceu-vos i feu una caminada pel camí de textures del seu jardí i, si voleu allargar l'estada, hostatgeu-vos a Les Salades, la casa rural que hi ha al mateix establiment. No us perdeu el jacuzzi panoràmic!
El poble de Palouet és un bonic racó de món a l'interior de la Segarra. El un bell paratge de la conca del Llobregós, aquesta interessentíssima vila closa, cargolant-se sobre si mateixa, ens comunica una pau i una calma que avui ja és difícil de trobar. La bonica església romànica de Sant Jaume i el forn comunitari són dos elements interessants per descobrir, però, la seva principal joia s'amaga al bell mig del seu nucli: Can Cuadros.
Al lloc on s'emplaçà l'antic castell de Palouet trobem avui aquest establiment, allotjament rural i, alhora, restaurant. Poques taules es reparteixen dins un bonic espai, rodejat d'antiquíssims murs medievals i records de temps passats. En Roger, el cuiner, ens ofereix unes especialitats excel·lents, generoses i ben presentades (amanida tèbia amb fredolics, trinxat de col amb cansalada, magret d'ànex amb rossinyols...), rematat amb uns postres casolans fets amb ingredients de la terra i maridat amb els millors vins catalans.
Tota una alegria fer aquests descobriments a la Segarra. Un autèntic plaer pels cinc sentits!
MODIFICACIÓ: ara la cuina d'en Roger s'ha traslladat a l'Hostal Palouet de Segarra, a Can Xuriguera, al costat de Can Cuadros (espai que queda reservat als estadants de la molt recomanable casa rural). No obstant, la bona taula s'hi manté, en un espai elegant, lluminós i molt agradable; com a única pega, les cadires de plàstic, que no estan a l'alçada del prestigi dels plats i l'espai.
Una llegenda a Barcelona des de 1897. El local està inspirat en el restaurant Le Chat Noir de París. Va destacar per ser un lloc insòlit, a mig camí entre les tavernes, l'hostal tradicional i el refinament de las cerveseries modernistas. Pel seu caràcter, aviat es va convertir en el punt de trobada d'artistes, bohemis i intel.lectuals que presidien el moviment modernista de Barcelona.
Pau Picasso o Santiago Rusiñol, entre altres, hi van penjar els seus primers quadres. Isaac Albèniz o Antoni Gaudí també freqüentaven el local que, avui, s'ha convertit en un dels principals restaurants per a reclam de turistes sense renunciar a una agradable cuina catalana.