Onsortir
 
 
 
 
Comarques   
Municipis   

Tot el territori > Atles virtual > Productes de la terra

AFEGEIX UN NOU PUNT D'INTERÈS
 
 
Savines
Per: mariajosep
 
  • Actualment 117/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 15

La patrona de Cervera és la Mare de Déu del Coll de les Savines, en honor seu moltes noies porten el nom de Savina. Un dels productes de pastisseria més típics de la ciutat també.

 
Embotits casolans
 
  • Actualment 110/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 5

Guissona disposa dels més variats productes i embotits derivats de la carn de porc elaborats de manera casolana.

 
terra d'escudella
Per: rrofes
 
  • Actualment 100/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 5

L’objectiu de les persones que el tirem endavant és doblement ambiciós. D’una banda, volem posar a l’abast de tothom la rica cultura gastronòmica dels Països Catalans i treballar en comú per la recuperació d’aquelles tradicions que s’hi relacionen, a través del menjar, la beguda i les festes populars. Un espai d’oci, sí, però que, d’altra banda, serveixi també per a l’intercanvi i la difusió d’idees i iniciatives que tenen lloc al barri, a la ciutat, arreu dels Països Catalans per tal de remoure consciències. En aquest aspecte, el Terra d’Escudella es declara rotundament d’esquerres i fermament compromès amb l’alliberament nacional.

 
 

Per tot això, el Terra d’Escudella vol ser un punt de trobada per a totes aquelles ments inquietes que volen aplegar desacomplexadament lleure, diversió i compromís polític i social.

 
Carquinyolis
 
  • Actualment 100/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 4

Els carquinyolis, juntament amb les plomes d'àngel i les morenetes, són productes de reposteria molt típics de Guissona.

 
Anxova de l'escala
Per: albaxandri
 
  • Actualment 75/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 5

 L'anxova és un peix que es sala a diverses localitats delGolf de Roses, tot i que  on més es fa es a l'Escala. Els grecs van introduir la tècnica de la conservació de la salaó, posteriorment els romans van continuar amb aquest art de salar i avui en dia encara es manté.
Cal distingir entre anxova i seitó. Anxova és el producte tractat i seitó el producte fresc.
Per fer-ne la salaó s'utilitzen anxoves fresques, sal, herbes aromàtiques i espècies. Hi ha dos mètodes d'elaboració: en salmorra (amb sal i aigua salada), i en oli (l'anxova primer es dessala i després es conserva en oli). El procés de maduració en ambdos casos és de 8 mesos i després les anxoves s'introdueixen en flascons de vidre. Les anxoves de l'Escala són molt aromàtiques i saboroses, amb un gust persistent.
Es poden adquirir en botigues de queviures d'arreu de catalunya, preferentment del golf de Roses.