Onsortir
 
 
 
 
Comarques   
Municipis   

Tot el territori > Atles virtual > Begudes de la terra

AFEGEIX UN NOU PUNT D'INTERÈS
 
 
Mesclat
 
  • Actualment 96/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 6

 El mesclat, com el seu nom indica, és la mescla de dos tipus de licors: el palo (un licor obtingut de la maceració i/o infusió de l'escorça de quina [Cinchona] i arrels de genciana [Gentina lutea] amb sucre, molt caramelitzat) i cassalla (anís sec).  La mescla es fa amb un 50% de cada licor, encara que sovint també s'hi afegeix una petita part d'herbes dolces. El resultat és una beguda dolça i molt intensa que pot deixar una extranya sensació de viscositat el primer cop que se'n beu.

El mesclat es troba molt arrelat en la pagesia mallorquina i es troba sobretot present durant l'hivern, als dinars de matances. Però on assoleix el seu punt àlgid és al poble de Pollença, on el mesclat corre entre la gent tant a l'hivern, per la festa de sant Antoni el dia 17 de gener, com a l'estiu, per la festa de la Patrona (2 d'agost), en què es celebra una festa de moros i cristians.

Les principals cases que el comercialitzen són Túnel (Mesclat de Can Nadal) i Dos Perellons, encara que a Pollença se'n fa molt de forma casolana.

Cal afegir que també existeix el mesclat blanc, resultat de la mescla d'anís sec i anís dolç, encara que el seu consum es troba més arraconat a alguns pobles del nord de Mallorca.

 

 

 
Ratafia
 
  • Actualment 94/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 4

A Guissona s'elabora ratafia, el tradicional licor de catalunya que té com a base la maceració de nous verdes.

 

 
Aromes de Queralt
Per: albaxandri
 
  • Actualment 88/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 2

És el licor estomacal del Berguedà per excel·lència, i no podia tenir altre nom, doncs li concedeix un dels cims més emblemàtics de la comarca, on hi trobem la mare de Déu de Queralt.
La recepta d'aquest licor es guarda a les destileries Vila  amb gelosia. Aquesta empresa n'elabora des del 1917. És un licor dolç d'alta graduació (més de 30 graus).

Destilaries Vila: Carrer del Roser, 6  Berga

onsortir.cat/destilleriesvila 
www.aromesdelqueralt.com
 

 
Gin de Menorca
Per: jomica
 
  • Actualment 50/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 2
El gin de Menorca va començar a elaborar-se en l'època que l'illa va estar sota el domini de la corona brit� nica. Degut a la demanda dels soldats anglesos per consumir la beguda de la seva p� tria, els artesans maonesos van trobar la solució al problem important baies de ginebró i elaborar gin a l'illa.
 
Pomada
Per: jomica
 
  • Actualment 25/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 3
La pomada és la barreja de gin de menorca i llimonada.
 
1