Onsortir
 
 
 
 
Comarques   
Municipis   

Tot el territori > Atles virtual > Caminar

AFEGEIX UN NOU PUNT D'INTERÈS
 
 
Ruta del Molí del Cava
 
  • Actualment 67/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 6

La Vall dell riu Llobregós aplega un conjunt de pobles i masies en un paisatge marcadament rural. Aquest entorn compta amb l'únic espai protegit de la comarca de la Segarra (PEIN), amb una extensió de 1190 ha. als termes municipals de Sanaüja, Biosca i Massoteres. Compren una de les zones guixenques característiques de la Depressió Central Catalana, i una de les més ben conservades. Un lloc interessant pels amants i estudiosos de la naturalesa.

En aquest espai natural hi ha la possibilitat de fer tres rutes a peu o bé en bicicleta:

- La Ruta de les Gesses.

- La Ruta del Molí del Cava

- La Ruta de l'Aubaga i la Solana.

 

La Ruta del Molí del Cava és una ruta amb poc desnivell. Aquesta passa prop de la Peixera (reclosa) i les restes de l'antic molí. Travessarem per la part baixa de l'obaga del Tossal i podrem observar les formacions guixenques i un arbre de grans dimensions.

 

 
Ruta dels Romans
 
  • Actualment 70/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 5

El recorregut de la Ruta dels Romans discorre entre la vila de Guissona i la de Torrefeta.

Més informació a www.lasegarra.org a l'apartat de rutes.

 

 
Volta a la serra de Picancel
Per: anusca
 
  • Actualment 65/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 5

 Els vessants del Picancel estan solcades per profundes canals poblades d'una espessa selva forestal i els seus cims de caracter montserratí son magnifiques atalaies que permeten abastar bona  part dels Pirineus i de l'interior de Catalunya. Enmig d'aquest paisatge espectacular es troben alguns dels monuments romànics i gotics mes significatius del Berguedà: el pont de Pedret, l'església de Sant Quirze de Pedret i el monestir de Sant Pere de la Portella. Una construcció destacable es el santuari de santa Maria de la Quar situat a 1.069 m d'altitud damunt d'un formidable tossal encinglerat i amb una vista excepcional.

Vilada i Borreda conservan l'encant dels poblets de vida rural. Hi trobareu lloc per menjar i dormir o be us podreu proveir de queviures abans de començar o mentres feu l'excursió.

El sistema de camins senyalitzats utilitzat, permet moure's per la zona amb llibertat, ja que en tot moment podeu triar el sentit i la direcció del vostre itinerari. L'informació basica de cada excursió la trobareu en el plafó instal·lat en cada punt de sortida, en les cruilles dels senders i en el text de les fitxes. El ventall de combinacions és molt gran  i satisfa tots els interessos, dels que volen realitzar una passejada comoda, fins als que tenen un interès esportiu en recorre grans distàncies, passant per l'excursionista majoritari que trobarà en el sistems de senders la solució per crear ell mateix el seu propi itinerari segons la combinació d'atractius naturals, arquitectònics,i la conexio al seu gust  amb desnivells, distàncies i horaris. D'aquesta manera Els Camins de la Portella es una de les poques mostres de sistemes de senders en forma de xarxa que abarca tot un massís.

Us proposem quatre itineraris  que parteixen de sengles indrets facilment accessibles (pont de Pedret, Vilada i Borreda). Cada itinerari té una ruta d'anada i diferent a la de tornada, i estan pensats de manera que satisfacin diferents nivells d'esforç físic, a la vegada que permeten la contemplació de paisatges variats.

Una de les recomanacions que fem es la que va dirigida als interessats en fer una excursió de dos dies, és l'anomenada  Volta al Picancel. Amb aquesta realització s'aconsegueix el maxim de satisfacció en el coneixement i la combinació de paisatges i monuments ben diferents i atractius a la vegada que disfrutareu del repós envoltats de natura i pau en alguna de les hospederies que trobem en el camí.

Els itineraris segueixen sempre que ha estat posible, antics camins mil·lenaris, que han calgut senyalitzar i, en molts casos, restaurar. Aquets amb l'ajut de les cames i del cor, us descobriran els secrets que amaga aquesta muntanya d'atractiu incomparable.

Longitut        30.7 km                                                                                                                   

Desnivell      1250m

Temps           7h 35m (30m mes si es puja al Serrat del Migdia)

Recorregut    Pont de Pedret, Sant Quirze de Pedret, Sant Miquel, Pont del Climent, Canemars, Borredà, Coll de Forcons, Pla de la quar, Santa Maria de la Quar, Cal Moliner, Sant Pere de la Portella, Mascaró, Pont de Pedret.

Dificultat        Gran recorregut, nomes apte per aquells amb indubtables ganes de caminar. El seu desnivell i la llarga distància aconsellen realitzar aquesta excursió en dos dies, pernoctant a  Borreda o bé a les Eres dels Guardiolans.

 

 
Forès- Montblanc/ Montblanc - Forès (GR171)
 
  • Actualment 125/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 1

Lloc d'inici: Forès

Lloc d'arribada: Montblanc

Recorregut: Forès, Sarral, Ollers, Pira, la Guàrdia dels Prats i Montblanc.

Durada: 4h 30' a peu

Distancia: 19'500 km

Variants:
GR 175 La Ruta del Cister i GR-171

Descripció: Aquest recorregut segueix el traçat de l'antic GR7-1 recuperat i homologat l'any 2007 com a variant del 5 del GR171.

El sender segueix generalment per pistes, camins carreters i corriols en bon estat. Alguns trams, els més propers al riu de la Salada, són de senders amb escassa vegetació. La resta del recorregut és per camins carreters, alguns bocins per bosc amb ombra i d’altres entre camps de cereals i vinyes. El desnivell és de 460 metres amb un pendent de baixada bastant pronunciat a la sortida de Forès i que se suavitza al llit del barranc de la Salada. Tot i així la morfologia del terreny, amb turons i petits torrents, ens obliga a fer lleus pujades i baixades.

És de gran rellevança, al terme de Sarral, les parets centenàries que presenten una curiosa forma de col·locació de les pedres anomenada “opus espicatum”, que en català vol dir “en forma d’espiga”. Les cingleres d’on es treia el guix pels forns de Rocacorba i més endavant, la vegetació de ribera del torrent de la Salada, on s’alça una presa romana de derivació que elevava el nivell de l'aigua, desviant-la cap a un canal. Es conserva només la part dreta del dic, del qual es poden veure cinc filades esglaonades de grans carreus de pedra. Va ser utilitzada a l'època romana i a l'edat mitjana. Prop de la resclosa poden trobar-se altres restes de l'època romana. Finalment, els cellers modernistes, i les vistes que es contemplen des dels punts més elevats com Forès, Ollers, els plans de les pedreres de Pira o la Guàrdia dels Prats.
 
Aquesta ruta també és pot fer començant per montblanc, tot i que la distància és la mateixa el desnivell és considerable.  Si la voleu dur a terme des de Montblanc i arribar a Forès per contemplar les seves vistes i trajecte que heu realitzat, serà qüestió de fer-la amb una miqueta més de temps. El tram amb més desnivell és a partir de Sarral.

Descarregat el track al web www.fores.cat

 

 
La Ruta dels Comalats
 
  • Actualment 0/5 estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Votacions: 0

Un recorregut creat per unir sota un mateix traçat part dels municipis de Passanant i Belltall i Forès. El motiu que vertebra la ruta és el domini de Comalats, passem pel que es coneix com el Pla de Comalats, el Bosc de Comalats i el nucli de La Sala de Comalats.

És una ruta de 17'5km. d'unes quatre hores de durada, si es fa a peu, o bé una hora i mitja si es tria l'opció  de fer-la amb bicicleta.

La ruta es pot descarregar amb format "pdf" el plànol i la descripció, o bé amb format tècnic de tracks per instal·lar el "gps" que utilitzem.

 

Per descarregar el track cal accedir al web www.fores.cat